Instituti për Kritikë dhe Emancipim Shoqëror

Study of the conditions of the working class in Albania (2015)

01:58 PM

For the last 23 years, since the fall of the so-called “communist” regime, Albania has been pursuing a neoliberal socio-economical restructuring, where traits of what Naomi Klein refers to as “shock doctrine” can be found. A massive and continuous wave of privatizations have swept almost all factories and publicly owned facilities, followed by a vast […]

Archived

01.01.2015

doordash error: please enter a street name or establishment, arsenal ticket exchange, blues fest terre haute, unifi disconnect client, is david perdue related to perdue pharmaceutical, shrewsbury police incidents, bob hearts abishola cast death, ronaldo gives money to palestine, purpose relationship analogy examples, gardens of memory muncie obituaries, recent missing persons california, helmut lang spring […]

Punëtorët e qendrave të kontaktit themelojnë sindikatën e parë të sektorit të tyre

01.01.2015

Punëtorët e qendrave të kontaktit themelojnë sindikatën e parë të sektorit të tyre • Sindikata synon të përfaqësojë 30,000 punëtorët e qendrave të kontaktit, një prej sektorëve me zhvillimin më të shpejtë në tregun shqiptar. • Në aktin e themelimit të sindikatës punëtorëve që ofrojnë shërbime klientësh për kompanitë Amazon, Apple dhe Lottomatica në tregun […]

Proletarisation of the albanian peasantry

01.01.2015

After two-year long study of the working class of the urban area, we have the pleasure to invite you in the “proletarisation of the albanian peasantry” study presentation – a project supported by Roza Luxemburg Stiftung Southeast Europe. Sunday, 3 december, 11:00 National Historic Museum

(Shqip) Reformat liberale në arsim dhe përpjekjet studentore për arsim publik falas

01.01.2015

Sorry, this entry is only available in Albanian.

MARRË NGA UNIVERSITARI

(Shqip) Kemi shumë arsye për të protestuar

04:59 PM

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) Editorial i gazetës ” Universitari “, nr XXII

10:37 PM

Sorry, this entry is only available in Albanian.

Universitari

03:19 PM

Universitari është një gazetë e krijuar për t’i dhënë zë shqetësimeve të studentit, kushteve të studimit dhe të jetesës dhe raportit të tij me dijen. Projektuar si një hapësirë e lirë kritike, denoncimi dhe ndërgjegjësimi universitar, kjo gazetë u jep mundësinë të gjithë studentëve dhe pedagogëve të shprehin shqetësimet e tyre, idetë dhe dëshirat e […]

“Universitari” student journal – triggering students’ critical thinking and active participation (2016-2018)

02:02 PM

The Institute for Critique and Social Emancipation (ICSE) aspires to foster active participation and raise the emancipatory political consciousness of the subordinated and marginalized social groups, students included, as it stands for free public education and the democratization of universities. We regard the education as a public good and human right that should be accessible […]

45